Biografie

Muziekfamilie

Zangeres Pearl, in het dagelijks leven Lisethe, startte haar muziekcarrière in 1971, toen ze net groot genoeg was om de sambaballen vast te houden. Samen met haar 3 broers vormde ze een band genaamd “De Calimero’s”, waarmee ze optrad op verschillende feestjes.

De jonge muziekfamilie groeide uit tot een volwassen allround band, die inmiddels omgedoopt werd tot “Lukano”. Met de familieband heeft Lisethe jarenlang opgetreden als zangeres en gitariste. Velen kennen Lisethe Lukassen dan ook als de zangeres van familie-orkest Lukano, waar zij tot 2010 mee op het podium heeft gestaan.
Met een grote dosis podiumervaring is ze sinds 2010 door gegaan als een heuse “one woman band”
zangeres Pearl “one woman band” was geboren.

 

One Woman Band

Sindsdien is Lisethe solo doorgegaan als een ware “One Woman Band”. Door de jarenlange muzikale ervaring in verschillende bezettingen, is zangeres Pearl zich gaan specialiseren in een all-round “one woman band” wat blijkbaar als zangeres vrij uniek blijkt te zijn. Als “one woman band” zangeres Pearl staat ze gemiddeld 5 x per week op de bühne, ze treedt op, op bedrijfsfeesten, evenementen, vakantieparken, partijen, enz…. Deze veelzijdige zangeres brengt met haar spontane uitstraling een breed repertoire voor ieder publiek. Ze is altijd zeer gedreven in haar optredens, die gevormd worden door verschillende genres, waardoor ze flexibel inzetbaar is. Met tientallen verschillende stijlen en genres in haar repertoire kan ze zich daarnaast ook Allround zangeres noemen. Van ballads tot dance-classics en een gevarieerd programma met nummers uit de jaren ’50, ’60, ’70, tot aan top 40 nummers, swingende songs van o.a. Tina Turner, Abba, Bruno Mars, U2, maar ook de Nederlandstalige feestmuziek wordt niet vergeten en ook heeft ze een Duits repertoire omdat ze ook over de grens haar optredens verzorgt. Zangeres Pearl begeleidt zichzelf met gitaar en conga ondersteund door professionele orkestbanden. Zij verzorgt haar optredens helemaal alleen en zorgt zelf voor een eigen geluid- en lichtset en ook aan de aankleding wordt gedacht.

 

De Nederlandse Janis Joplin

Naast haar reguliere optredens is Zangeres Pearl ook te zien geweest in het theater en op tv. In 1996 en in 1997 deed Lisethe samen met haar broer Bertie mee aan de Soundmix-show, een ervaring waar ook weer vele optredens uit voortvloeide. In de zomer van 2005 wist Lisethe de finale te bereiken van de tv-show “In de huid van….” (Talpa), waar ze het nummer “Me and Bobby McGee” vertolkte van de legendarische zangeres Janis Joplin. Met regelmaat kruipt ze in de huid van haar idool Janis Joplin Als Janis zet ze een stuk nostalgie neer waar iedereen het warm van krijgt. Je wordt, op het moment dat Janis begint te zingen, direct terug geworpen in de Flower Power tijd, eind jaren ’60. Haar krachtige rauwe maar ook soms husky stem, haar mimiek, en haar kleding geven je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Elk nummer wordt tot in detail perfect gebracht, zodanig dat menig Janis Joplin kenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden.
Voor meer info:  www.janisjoplin.nl