Pearl’s Blues Experience

Geen enkel genre is zo rauw, zo diep authentiek en zo dicht bij het leven zelf als de good old blues en de daaruit ontstane blues rock. ‘Pearl goes blues’… is de band waar ik, diep van binnen, al mijn hele leven naar hunker. De band waarin ik niet alleen mijn stem kan laten horen, maar ook mijn hart.

Over Pearl’s Blues Experience

Ik ben een allround muziekdier. Vind heel veel genres te gek om te spelen. Kan nog steeds geraakt worden door nieuwe sounds en nieuwe stemmen. Maar als ik diep, heel diep in mijn hart kijk, dan vind ik daar … de blues.

Geen enkel genre is zo rauw, zo diep authentiek en zo dicht bij het leven zelf als de good old blues en de daaruit ontstane blues rock.

Met de Janis Joplin Tribute breng ik natuurlijk al vele jaren een ode aan deze muziekstijl; en aan deze fantastische zangeres in het bijzonder. Maar ik wilde meer. Ik wil Janis, maar ik wil ook Etta, Bonnie, jj cale, Beth Hart, enz. Op één podium. Mét drums, mét blazers, mét percussionist, mét backing vocals.
Inmiddels is die droom aan het uitkomen.

‘Pearl’s Blues Experience’… is de band waar ik, diep van binnen, al mijn hele leven naar hunker. De band waarin ik niet alleen mijn stem kan laten horen, maar ook mijn hart.
Pearl’s Blues Experience” is een 10 mans formatie van toegewijde muzikanten die ruimschoots hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Drums, bas, toetsen, gitaar, ondersteund door een heuse blazerssectie, mondharmonicanist én twee geweldige achtergrondzangeressen begeleiden het typerende ruwe stemgeluid van zangeres Pearl.

De sound van toen, met de techniek van nu!

Naast de volledige 10-koppige band, treed ik ook op samen met mondharmonicanist Frank en geeft hij met zijn geweldige begeleiding en solo’s een extra tintje blues aan de nummers die we met veel passie ten gehore brengen.